Ενέσιμα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος

Οι βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο αλλάζουν ολοκληρωτικά την εικόνα του και αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά. Το υαλουρονικό οξύ είναι η δημοφιλέστερη και προσφιλέστερη μέθοδος θεραπείας των ρυτίδων στο πρόσωπο. Είναι ένα φυσικό συστατικό του σώματός μας. Το υαλουρονικό οξύ είναι μια υδρόφιλη πρωτείνη, θεμελιακή ουσία του δέρματος και χρησιμοποιείται πάντα σε ενέσιμη θεραπεία.

Όταν εγχύεται σε δέρμα με ρυτίδες προσθέτει τον χαμένο όγκο και μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων. Το υαλουρονικό οξύ επίσης προσελκύει και δεσμεύει το νερό, και αυτό βοηθά επίσης στη διατήρηση του όγκου στην περιοχή της ένεσης. Το όφελος του υαλουρονικού οξέος μπορεί να διαρκέσει για έξι με δώδεκα μήνες. Η διάρκεια εξαρτάται από την σωστή τεχνική έγχυσης και ασφαλώς από την ποιότητα του υλικού που χρησιμοποιεί ο δερματολόγος.

Ουσιαστικά, τα ενέσιμα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος γεμίζουν το διάστημα μεταξύ του κολλαγόνου και των ινών ελαστίνης μέσα στο δέρμα, το οποίο αναπληρώνει τον φυσικό όγκο που χάνεται με τη γήρανση.

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος μόλυνσης, όταν ακολουθούνται οι κανόνες αντσηψίας, όπως άλλωστε και σε κάθε ιατρική πράξη, αλλά χρειάζεται να επαναλαμβάνονται οι θεραπείες για να διατηρείται το αποτέλεσμα της αναπλήρωσης του όγκου του δέρματος και συνεπώς της φρεσκάδας.

Σε ποια ηλικία μπορώ να αρχίσω τη θεραπεία με Υαλουρονικό;

Οι ενέσεις υαλουρονικού οξέος μπορούν να ληφθούν σε οποιαδήποτε ηλικία, όταν αυτό είναι απαραίτητο. Ακόμη και αρκετά νέοι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιούν ενέσεις υαλουρονικού για να διορθώσουν περιοχές του προσώπου τους π.χ. να κάνουν τα χείλη τους πιο γεμάτα ή να ενισχύσουν τη μύτη ή το πηγούνι μη χειρουργικά.

Οι περισσότεροι υποψήφιοι είναι 30-70 ετών και ζητούν να αντιστραφούν τα σημάδια της γήρανσης. Πολλοί υποψήφιοι επιλέγουν το υαλουρονικό ως εναλλακτική λύση σε άλλα ενέσιμα υλικά, όπως το κολλαγόνο, επειδή δεν υπάρχει κίνδυνος αλλεργικής αντίδρασης, ακριβώς επειδή είναι φυσικό συστατικό του οργανισμού.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται;

Το υαλουρονικό εγχέεται για να διορθωθεί το περίγραμμα, να γεμίσει το χαλαρωμένο δέρμα και για να εξομαλύνει τις ρυτίδες του προσώπου. Το υαλουρονικό είναι κατάλληλο για τη θεραπεία των μεσαίων και βαθιών ρυτίδων του προσώπου, όπως τις ρινοπαρειακές πτυχώσεις που ξεκινούν από τη μύτη και καταλήγουν στις γωνίες του στόματος. Άλλες χρήσεις είναι το επιφανειακό γέμισμα στα χείλη, η διόρθωση των ρυτίδων του μετώπου καθώς και η αποκατάσταση του περιγράμματος του σαγονιού. Αναλυτικά το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται για:

  • Βαθιές ρινοπαρειακές πτυχώσεις που εμφανίζονται δίπλα στην εξωτερική γωνία της μύτης και των χειλιών, γνωστές ως ρυτίδες γέλιου
  • Περιστοματικές γραμμές που εμφανίζονται γύρω από το στόμα, συνήθως με την ηλικία
  • Εκτεταμένες «άδειες» κοιλότητες που εμφανίζονται με την ηλικία, όταν το μάγουλο ξεκινά να χωρίζει από το κάτω βλέφαρο (στο σημείο όπου βάζουμε κονσίλερ ματιών)
  • Απώλεια όγκου των παρειών
  • Κενό στο κάτω μέρος του μάγουλου που εμφανίζεται και στις δύο πλευρές των χειλιών
  • Περίγραμμα πηγουνιού και γενικότερα του προσώπου
  • Γέμισμα των χειλιών
  • Ρυτίδες των ματιών, του μετώπου και του μεσοφρύου συνδυαστικά με ΒΟΤΟΧ, για τις ρυτίδες του μετώπου

Έχω άμεσο αποτέλεσμα;

Το αποτέλεσμα των ενέσεων υαλουρονικού οξέος παρατηρούνται αμέσως μετά την έγχυση. Το πιο σημαντικό εδώ είναι η διάρκεια των αποτελεσμάτων της θεραπείας που είναι περί τους 12 μήνες. Σε κάποιες περιπτώσεις, είναι απαραίτητη μια δεύτερη έγχυση μετά από περίπου έξι μήνες επειδή το υλικό θα έχει μια σχετική υποχώρηση, αλλά τότε διαμορφώνουμε ανάλογα την ποσότητα του υλικού σε σχέση με την πρώτη έγχυση.

Πόσο ασφαλής είναι;

Δεδομένου ότι τα ενέσιμα εμφυτεύματα πλέον είναι πολύ κοντά δομικά με το ανθρώπινο υαλουρονικό, πολύ λίγοι άνθρωποι αναπτύσσουν αλλεργικές ή άλλες ανοσολογικές αντιδράσεις σε αυτό. Δεν απαιτείται τέστ αλλεργικής αντίδρασης πριν από τη θεραπεία. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα σε σύγκριση με το κολλαγόνο, συνήθως χρησιμοποιείτο το βόειο, το οποίο έχει ένα υψηλό ποσοστό αντιδράσεων και απαιτεί τεστ αλλεργικής αντίδρασης.

Το υαλουρονικό μπορεί να διαλυθεί από ένα φυσικό ένζυμο που ονομάζεται υαλουρονιδάση. Εάν ένας ασθενής εμφανίσει οποιεσδήποτε ανωμαλίες μετά την ένεση, μπορούν να διορθωθούν γρήγορα με απλή έγχυση υαλουρονιδάσης στην ίδια περιοχή, η οποία προκαλεί τη γρήγορη διάλυση του υλικού.

Οι μόνες πιθανές παρενέργειες είναι πρήξιμο και μώλωπες που δεν έχουν να κάνουν με το ίδιο το υλικό, αλλά κυρίως με την ένεση στο σημείο και διαρκούν λιγότερο από μία εβδομάδα. Επομένως η επιλογή του σωστού γιατρού για την επιλογή του πιο σωστού υλικού αλλά και την ασφαλή εφαρμογή αυτού, είναι πολύ σημαντική ώστε να εξασφαλιστεί η σωστή διαδικασία, το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα  καθώς και η αποφυγή μολύνσεων.

Θέλει ιδιαίτερη προσοχή διότι κυκλοφορούν πολλά σκευάσματα κακής ποιότητας σε πολύ χαμηλές τιμές εξαιρετικά επικίνδυνα με κινδύνους νεκρώσεων δέρματος, κοκκιωμάτων, άσηπτων κύστεων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο Ιατρός δέχεται κατόπιν ραντεβού

E-mail
papaggelopoulos@yahoo.gr

Κινητό
693 222 9171

Γλυφάδα
210 96 20 300

Αμπελόκηποι
210 77 57 700

Όνομα (required)

Email (required)

Θέμα

Μήνυμα