Λιπόλυση

Το δέρμα μας έχει τρεις στιβάδες (επιδερμίδα, χόριο, λιπώδη ιστό). Τα λιποκύτταρα βρίσκονται στον λιπώδη ιστό και μέχρι την ηλικία των 18 ετών αυξάνουν σε αριθμό. Στη συνέχεια, όταν παχαίνουμε, αυξάνουν σε όγκο. Επίσης, με την ηλικία λεπταίνει το δέρμα και μειώνεται ο παράγοντας αύξησης της επιδερμίδας. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι ότι διαγράφονται πιο έντονα τα λόβια του λίπους κάτω από την επιδερμίδα. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, τα διάφορα μηχανήματα κατά του λίπους ή της κυτταρίτιδας στοχεύουν στο χόριο και τον λιπώδη ιστό.

Για να είναι αποτελεσματική η εκάστοτε θεραπεία σύσφιξης αλλά και λιπόλυσης πρέπει να φτάσει στο χόριο.  Οποιαδήποτε θεραπεία που λειτουργεί μόνο στην επιφάνεια, μπορεί να βελτιώσει την όψη του δέρματος, αλλά δεν θα επηρεάσει ουσιαστικά τη σφριγηλότητα.

Η αφαίρεση του περιττού λίπους με τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης (γνωστής πλέον ως λιπογλυπτικής), αν και αποτελεσματική, δεν αποτελεί πάντοτε πρώτη επιλογή, ακριβώς επειδή πρόκειται για μια χειρουργική επέμβαση. Σταδιακά, λοιπόν, αναπτύχθηκε μια νέα αγορά μη επεμβατικών τεχνικών κατά του τοπικού πάχους. Έχει αναπτυχθεί συνεπώς μια ευρεία γκάμα θεραπευτικών επιλογών στα χέρια του δερματολόγου για την αντιμετώπιση του τοπικού λίπους.  Αναπτύσσονται λοιπόν νέες μέθοδοι και μηχανήματα που χρησιμοποιούν διαφορετικές τεχνολογίες, όπως το λέιζερ, οι υπέρηχοι, οι ραδιοσυχνότητες και ασφαλώς οι χημικές ουσίες, για να συρρικνώσουν ή να διαλύσουν τα λιποκύτταρα.

ΔΙΑΛΥΣΗ ΛΙΠΟΥΣ ΧΗΜΙΚΑ

Η μέθοδος αυτή είναι γνωστή ως μεσοθεραπεία και χρησιμοποιείται ευρύτατα την τελευταία 15ετία. Πρόκειται για ενέσεις στο δέρμα που θεωρούνται ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους.

Οι ενέσεις λιποδιάλυσης
Αυτό γίνεται με τις ενέσεις φωσφατιδυλχολίνης (λεκιθίνης σόγιας) σε συνδυασμό με το δεοξυχολικό άλας, που θεωρείται ότι βοηθούν στη διάλυση του περιβλήματος του λιπώδους κυττάρου. Υποστηρίζεται ότι γαλακτοματοποιούν το λίπος, το οποίο στη συνέχεια διασπάται. Σύμφωνα, όμως, με μια άλλη θεωρία, ενεργοποιούν τους υποδοχείς της λιπόλυσης (β-υποδοχείς) ή αποκλείουν εκείνους που παράγουν λίπος.

Η διαδικασία είναι απλή: Με ενέσεις που κάνει ο δερματολόγος – δερματοχειρουργός, είτε με την κλασική σύριγγα είτε με ειδικά «πιστόλια» που κάνουν ταχύτατα μικρούς νυγμούς στο δέρμα, οπότε η διαδικασία γίνεται πιο γρήγορα και πιο ανώδυνα. Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 20΄. Μετά από κάθε συνεδρία, βάζουμε παγοκύστεις στα σημεία των ενέσεων για να αποφευχθούν ο πόνος και το πρήξιμο. Μπορεί να παρατηρηθούν μελανιές, που θα «σβήσουν» σταδιακά μέχρι την επόμενη συνεδρία. Συνιστώνται 3-6 συνεδρίες με διαφορά περίπου 3 εβδομάδων μεταξύ τους. Εφαρμόζεται σε πολλές περιοχές του σώματος με μεγάλη επιτυχία όπως στην κοιλιά καθώς και την πλάγια κοιλιακή χώρα τους έσω μηρούς, τους γλουτούς, στα μπράτσα και στα γόνατα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο Ιατρός δέχεται κατόπιν ραντεβού

E-mail
papaggelopoulos@yahoo.gr

Κινητό
693 222 9171

Γλυφάδα
210 96 20 300

Αμπελόκηποι
210 77 57 700

Όνομα (required)

Email (required)

Θέμα

Μήνυμα