Νήματα

Η θεραπεία αυτή  είναι μια διαδικασία που περιλαμβάνει την ανύψωση διαφόρων σημείων του προσώπου χρησιμοποιώντας ειδικά νήματα, χωρίς να χρειάζεται να γίνουν χειρουργικές τομές όπως συνέβαινε σε ένα κλασικό λίφτινγκ, ως τώρα. Το λίφτινγκ με νήματα είναι μία πολύ αποτελεσματική τεχνική εξάλειψης της χαλάρωσης του προσώπου και του λαιμού, που παραδοσιακά αποτελεί μια «δύσκολη» περιοχή σε σχέση με τα αποτελέσματα. Με την εφαρμογή των νημάτων, ουσιαστικά αυτό που γίνεται είναι η καθυστέρηση της εικόνας γήρανσης που προκαλείται από τη χαλάρωση.

Οι περισσότερες παρεμβάσεις πραγματοποιούνται με τοπική αναισθησία, ανάλογα με την περιοχή θεραπείας (ζυγωματικά, πρόσωπο, λαιμός, φρύδια). Τα περισσότερα από αυτά τα υλικά είναι ενισχυμένα με τοπικά αναισθητικούς παράγοντες για την ύφεση του πόνου στο σημείο της έγχυσης. Στις περισσότερες λοιπόν περιπτώσεις γίνεται με χορήγηση τοπικής αναισθησίας, μπορεί όμως να γίνει και με χρήση ελαφράς καταστολης, αν ο ασθενής δεν το ανέχεται.

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι νημάτων που χρησιμοποιούνται:

  • Ελεύθερα Αιωρούμενο Οδοντωτό ή Αγκαθωτό νήμα (COG)

Το COG νήμα δεν χρειάζεται να στερεωθεί, προκειμένου να κρατήσει το λίφτινγκ, στην πραγματικότητα είναι αυτοστηριζόμενο. Αυτά μπορεί να χωρίζονται σε διαφορετικές κατηγορίες ανάλογα με την κατεύθυνση των ακίδων τους

  • Λεία Νήματα (PDO)

Προκειμένου να επιτευχθεί ένα λίφτινγκ με PDO νήμα, το νήμα θα πρέπει οπωσδήποτε να στερεωθεί σε μια σταθερή δομή του προσώπου ή του τριχωτού της κεφαλής. Τα PDO νήματα είναι είτε απορροφήσιμα ή μη-απορροφήσιμα, συνήθως είναι από το υλικό prolene ή νάιλον, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται για ράμματα σε επεμβάσεις.

Τι Αποτελέσματα έχουμε

Τα νήματα μπορούν  να βοηθήσουν την ανύψωση των «πεσμένων» περιοχών του προσώπου χωρίς επεμβατική χειρουργική, εισάγοντας νήματα μέσα από μικρές οπές στο δέρμα που αργότερα γίνονται αόρατες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε σημείο του προσώπου όπου είναι επιθυμητή μια απαλή ανύψωση.

Η διαδικασία αυτή είναι η καταλληλότερη για ασθενείς με ήπια έως μέτρια χαλάρωση των ιστών του προσώπου, συνήθως σε ασθενείς από 35 – 55 ετών. Οι περιοχές που μπορούν να αντιμετωπιστούν με νήματα περιλαμβάνουν το μέτωπο, τα μάγουλα, για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης στο κυρίως μάγουλο, η ρινοχειλική περιοχή, η περιοχή κάτω από τα μάτια, η γραμμή του σαγονιού,  και ασφαλώς με πολύ καλά αποτελέσματα, για τη χαλάρωση του δέρματος του περιγράμματος και του λαιμού.

Τα νήματα δεν αφήνουν καθόλου σημάδια, είναι απλά στην εφαρμογή και χρειάζεται ελάχιστος χρόνος ανάρρωσης.

Η τοποθέτηση των νημάτων είναι γρήγορη και διαρκεί από περίπου 30-40  λεπτά, ανάλογα με τον αριθμό των περιοχών που επιθυμούμε να διορθώσουμε και μπορεί να γίνει και ταυτόχρονα ή τμηματικά για τις διάφορες περιοχές.

Μία θεραπεία ανά περιοχή είναι συνήθως το μόνο που απαιτείται για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, συχνά με άμεσα ορατά αποτελέσματα, ακόμα περισσότερα μετά από περίπου από 3 με 4 εβδομάδες. Ωστόσο, τα αποτελέσματα συνεχίζουν να βελτιώνονται μέσα σε περίοδο 3 με 6 μηνών, καθώς το κολλαγόνο αρχίζει να αναπτύσσεται γύρω από τα νήματα, γεγονός που βοηθά την επίδραση του λίφτινγκ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο Ιατρός δέχεται κατόπιν ραντεβού

E-mail
papaggelopoulos@yahoo.gr

Κινητό
693 222 9171

Γλυφάδα
210 96 20 300

Αμπελόκηποι
210 77 57 700

Όνομα (required)

Email (required)

Θέμα

Μήνυμα